Dagje mee met mij #4: Eindexamen

Vandaag is het 19 mei 2017 en ik ben onderweg naar school. Vandaag is het een spannende dag, ik heb namelijk mijn praktijkexamen visagie. Al de hele week ben ik hier druk mee bezig geweest en vandaag was het dan zover. Het zou een lange dag worden.

Rond 10.00 was ik op Amsterdam Sloterdijk en ontmoette ik mijn model. Ik had haar gelukkig al eerder die week gezien, dus ik wist al een beetje hoe en wat. Toch blijft het altijd een opluchting als je model komt opdagen, aangezien ik haar via facebook kende.

Wij reisde samen naar mijn school toe en toen wij daar aankwamen ging ik op mijn gemakje al mijn spulletjes uitstallen. Ik vond de tijd heel langzaam gaan en voor mijn gevoel duurde het dus heel lang voordat ik kon beginnen met mijn eindexamen.

Om 11.00 kregen ik een laatste “briefing” en om 11.15 precies ging de tijd in. Ik moest binnen 2 uur de make-up look zetten bij mijn model. Ik had het deze week heel vaak geoefend, alleen omdat er deze ochtend ergens anders de focus op gelegd werd, heb ik mijn hele look aangepasd waardoor ik best in tijdnood kwam.

Toen ik 2 uur later mijn lippenseel moest neerleggen, was ik niet bepaald tevreden over mijn look. Ik baalde zo erg, zeker omdat het die week ervoor zo ontzettend goed ging en nu totaal niet. We werden toen beoordeeld en ook dat was bij mij niet al te positief, maar jaa, ik moest doorgaan natuurlijk.

Ik ging razend snel aan de slag en heb mijn make-up meteen aangepast en ik kan zeggen dat het eindresultaat erg mooi is geworden en dat ik daar zeker wel tevreden over ben!

Nadat ik de make-up had aangepast kleedde mijn model zich om en was het wachten totdat wij konden shooten. De fotograaf die de foto’s nam is Mark van Velsen, hij is een hele goede fotograaf en maakt hele mooie foto’s. Na de shoot was het wachten geblazen.

Rond 18.00 werd ik naar het kantoortje van mijn docent geroepen voor een persoonlijk gesprek, ik was zo bang, want ik had tijd te kort op het examen en dacht dat ik daardoor gezakt was, aangezien ik geen nepwimpers had geplakt bij mijn model. Ik ging met een bang gevoel naar binnen en kwam met een heel blij en opgelucht gevoel naar buiten. Niet omdat ik al wist of ik geslaagd was, maar omdat ik zoveel complimenten heb gehad van mijn docenten en die deden mij heel goed op dat moment. (complimenten gingen over de gehele leerperiode).

Rond 18.45 waren mijn ouders gearriveerd op school en zo’n 10 minuten later ook mijn vriend, dit was namelijk het moment dat ik zal horen of ik geslaagd was of niet. En jaar hoor, ik was geslaagd! Ik was  en ben zo ontzettend blij en trots op mezelf dat ik dit toch maar gedaan heb.  Ik heb toen mijn diploma in ontvangst genomen en ondertekend. Verder hebben wij nog een drankje genomen en een stukje taart gegeten en daarna was het tijd om naar huis te gaan.

 

ik heb een hele spannende, leuke, leerzame, maar ook stressvolle dag gehad.

Tot snel πŸ™‚

Liefs Ariadne

 

Advertenties

Een gedachte over “Dagje mee met mij #4: Eindexamen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.