Dubrovnik

20160806115144_img_3516.jpg

Aangezien het de afgelopen weken erg treurig weer is geweest en ik daar zelf altijd erg depressief van word, heb ik besloten om met mijn blog nog eventjes in de nazomer periode te blijven hangen. Vandaag ga ik het namelijk hebben over een hele leuke zomerse bestemming, namelijk Dubrovnik. Voor de mensen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik nu al een aantal jaar naar deze bestemming op vakantie ga in de zomervakantie. Zo ook de afgelopen zomer. Omdat ik er nu al een aantal keer ben geweest, leek het mij leuk om jullie wat tips te geven wat je nou echt moet doen/bezichtigen als je in Dubrovnik bent.

Achtergrond informatie:

Dubrovnik is een plaatsje in het zuiden van Kroatië en staat bekend om zijn stadsmuur  en wordt ook wel “de Parel van de Adriatische Zee” genoemd. Dit is niet zomaar, Dubrovnik heeft een schitterende stadsmuur en hele mooi oude monumenten, veel is door de oorlog beschadigd en later weer gerenoveerd. Tegenwoordig word Dubrovnik steeds populairder doordat er verschillende, bekende films en series worden opgenomen, zoals Game of Thrones en Star wars.

Tip 1; Walking the wall

Je kan eigenlijk niet in Dubrovnik zijn geweest zonder de muur bewandelt te hebben. Deze stadsmuur omringd Dubrovnik en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het bijbehorende eiland Lokrum. Deze wandeling duurt ongeveer 2.5 uur en zeker de moeite waard. Wel raad ik aan deze wandeling ’s ochtends vroeg te maken als deze attractie net geopend is (9 uur), aangezien het anders erg druk en warm wordt de rest van de dag.

Tip 2; Bezoek de Kathedralen

 Dubrovnik beschikt over vele mooie Kathedralen, zowel grote als kleine. Het is echt de moeite waard om hier eens naar binnen te lopen. Zorg wel dat je iets mee hebt, of aan hebt dat je schouders bedekt. In de meeste gevallen kan je hier kosteloos naar binnen en heb je een prachtig uitzicht.

Tip 3; bezoek de markt

Achter de Stradun (‘hoofdstraat’), achter een mooie Kathedraal, is een pleintje, waar eigenlijk elke dag wel een marktje is. Daar staan vaak oudere mensen uit Dubrovnik, hun zelfgemaakte spullen te verkopen. Maar ook is hier fruit en groente te vinden dat men zelf verbouwd heeft. Het is echt een tip om hier eens overheen te lopen, je vind hier goedkoop fruit en hele leuke orginele dingen die echt uit Dubrovnik en omstreken kopen, het is erg leuk om daarmee kennis te maken. Ook is het op de markt meestal goedkoper dan in de supermarkt of een souvenirwinkel.

Tip 4; duik een ijssalon in

Natuurlijk is het heerlijk om een ijsje te eten met het warme weer, maar het is ook echt een aanrader om dat te doen. Het ijs in Dubrovnik en omstreken is erg lekker en je krijgt lekker veel voor je geld :). Ook is het natuurlijk gewoon heel lekker om een ijsje te eten. Wat ik wel aanraad, is om niet meteen 3 bolletjes te nemen als je dat altijd in Nederland doet, aangezien de bolletjes in Dubrovnik 2,5 keer groter zijn dan in Nederland, dus kijk het de eerste keer eventjes aan 🙂

Tip 5; Tripje naar Lokrum

Wat er eigenlijk ook echt bij hoort is een tripje naar Lokrum. Lokrum is een eiland dat naast Dubrovnik ligt en het hoort dus ook bij Dubrovnik. Op Lokrum kan je heerlijk ontspannen en lekker zonnen bij een van de stranden. Wel hoor je heel veel krekels daar overdag, dus als je denkt dat je daar gek van wordt, dan kan je er beter niet heen gaan. Lokrum is te bereiken met de boot die vanaf de haven van Dubrovnik gaat. Het is ongeveer een tripje van een kwartiertje met de boot.

Tip 6; Met de kabelbaan

Als je niet bang bent voor hoogtes en voor een kabelbaan, dan raad ik het je aan om ook eens met de kabelbaan omhoog te gaan. Dit tripje duurt zo’n 5 minuten en dan ben je bovenop de top van de berg. Je krijgt er een super mooi uitzicht voor terug. Je bepaald zelf hoelang je bovenop de top wil blijven. Wel een tip is om echt een fotocamera mee te nemen of een mobiel met goede camera, want waarschijnlijk gaan er veel foto’s gemaakt worden.

Tip 7: Als je nog tijd over hebt…

En mocht je dan nog tijd over hebben en dan nog lang in Dubrovnik verblijven, dan is het echt een aanrader om eens naar de plaatsjes te gaan die rondom Dubrovnik liggen. Zoals Cavtat, Mlini, Plat, Lapad enzovoort. De plaatsjes zijn makkelijk bereikbaar met de bus en sommige ook met de boot.

Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden en of jullie dit vaker zouden willen over verschillende bestemmingen waar ik eens geweest ben?

Liefs Ariadne 🙂

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Dubrovnik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s