Vakantiedagboek #3 River Kwai

Dag 3: wat een reis 

Vandaag zouden wij onze trip voortzetten naar River Kwai. Dat ligt zo’n 240 km ten noorden van Bangkok. Om half 11 zou te taxi voor ons klaar staan, dus deze dag begon voor ons later dan de vorige dagen. ‘ S ochtends gingen wij eerst ontbijten en daarna pakten wij onze backpacks weer in e. Stonden wij te wachten op de taxi aan de voorkant van het hotel. De taxi zou ons eerst naar het treinstation brengen, zodat wij daar kaartjes konden kopen voor de nachttrein van morgen. Maar dat deed hij niet, hij bracht ons naar een soort van toeristen informatie. Daar was een mannetje die onze hele reis al wilde plannen, zonder dat wij eigenlijk zelf wisten wat wij wilden.

Uiteindelijk eindelijk een uur later zaten wij weer terug in de taxi. Onze reis was nu gepland tot 20 augustus. Daarna moesten wij het nogmaar zien. We reden eindelijk richting River Kwai. In Thailand was het vandaag een nationale feestdag, namelijk moederdag. Moederdag word hier gevierd ter eren van de Koningin, dus in Thailand is dat helemaal een speciale gelegenheid. Hierdoor hadden wij dus heel veel pech onderweg, er stond namelijk bijna overal file en dat is in Thailand echt een drama. Uiteindelijk hebben wij er zo’n 7 uur over gedaan om bij River Kwai te komen, dit werd onder andere ook mogelijk gemaakt door onze chauffeur, die op heel wat momenten de weg niet wist.

Om 17.15 kwamen we eindelijk aan bij het vertrekpunt van de boot. We waren een kwartier te laat, maar gelukkig was er nog een bootje. Officieel moet je voor 5 uur de boot hebben gehad, anders kan je niet meer naar het verblijf. Maar gelukkig ging dat nog goed. 


20 minuten later kwamen wij aan bij ons verblijf. Ons verblijf heet River Kwai Jungle Rafts, dat zijn huisje op het water zonder elektriciteit en stroom. Dus je bent echt afgezonderd voor de buitenwereld en dat is wel eens even lekker. Een uur later gingen wij alweer eten. Daarvoor hadden Roy en zijn familie nog even een duik gedaan in de River Kwai, maar ik hielt het vandaag bij alleen foto’s maken. Morgen namelijk weer een dag. 

Na het eten was het eigenlijk al snel donker en het enige wat we hadden aan verlichting waren wat kaarsen en zaklampen. ‘S avonds hebben we wat gekaart en gekletst met Nederlanders die naast ons in de accommodatie zaten. Zij hadden al een hele rondtour door Thailand gedaan, dus we kregen wat leuke ervaringen mee. Daarna gingen wij slapen.

Liefs Ariadne

Advertenties

Een gedachte over “Vakantiedagboek #3 River Kwai

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s