Vakantiedagboek Cavtat #3

Wat een hitte

Vandaag stond er op de planning om naar Dubrovnik te gaan, dus zo gepland, zo gedaan. Nadat wij rond 06.30 waren opgestaan en hadden ontbeten, namen wij rond 08.00 de bus richting Dubrovnik. Wij wilde er namelijk vroeg zijn, zodat we op ons gemak de muur van Dubrovnik konden beklimmen. Wij waren er rond 09.00 en gingen toen meteen de muur op. Het was alleen echt ontzettend warm. Het zweet liep van alle plekjes van je lichaam af en we liepen met de koele flessen water in onze handen en hielden die tegen elkaars rug. Dat voelde heel erg lekker ☺️.

Rond 11.00 waren wij klaar met de muur en gingen door Dubrovnik wandelen. Wij kwamen langs de bekende fontein waar zuiver drinkwater uitkomt. Daar stonden wij even een tijdje stil, om heerlijk van het koude water te genieten, aangezien het nog steeds bloedheet was. Ongeveer 45 minuten later gingen wij even ergens wat drinken. Namelijk bij Gradska Gavanna, voor ons een bekend zaakje. Wij zijn er vorige jaar al geweest en dat jaar ervoor ook al.

image

Na dat wij even lekker op het terras hadden gezet, liepen wij richting de Stradun.

image

Hierboven kunnen jullie Roy en mij over de Stradun lopen. Dit is de langste en bekendste straat van Dubovnik. Op de Stradun zitten allerlei winkeltjes, ik kan jullie vertellen dat je er niet al te veel bij voor moet stellen, aangezien dikke 85 % souvenirwinkeltjes zijn. Wat natuurlijk helemaal geen probleem is, maar als je hier voor de 5de keer komt, dan heb je alle souvenirwinkeltjes al vaak genoeg gezien hahaha.

Rond 14.00 namen wij de boot van Dubrovnik naar Cavtat, wij hadden allemaal het gevoel dat het echt al laat was. Maar het was pas 14.00 en 45 minuten later kwamen wij aan in Cavtat en toen liepen wij de helling op naar het appartement. Wij waren allemaal helemaal gesloopt door vandaag. Dus wij hebben even lekker wat fruit gegeten en daarna gaan douche en even lekker helemaal niks doen. Even uitrusten zodat wij ’s avonds meer energie zouden hebben.

Rond 19.30 was iedereen klaar, ik was zelf ook lekker even in slaap gevallen, alles deed zeer en ik was heel erg moe. Maar ’s avonds had ik gelukkig weer genoeg energie. Het eten hielden wij simpel vandaag. Namelijk gewoon iets overheerlijks eten bij Buffet Atlas. Na het eten gingen wij weer even een stukje wandelen, om Cavtat heen gingen wij lopen. Mooi langs de stranden en aan het water. Het was heerlijk.

Na die wandeling liepen wij weer terug naar het appartement en gingen wij heerlijk slapen!

Tot morgen!

Liefs Ariadne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.